(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
ZÁKUSEK NA ZPŮSOB PAŘÍŽSKÉHO DORTU
Potřebné ingredience
4dcl vody, 10dkg kakaa, 25dkg másla, 25dkg cukru krupice, 1 žloutek, 2 balíčky dětských piškotů.
Postup přípravy
Uvaříme 4dcl vody s 10dkg kakaa a necháme ochladit. 25dkg másla a 25dkg cukru krupice ušleháme do pěny. Pak do ušlehaného másla s cukrem přidáme 1 žloutek a po malých částech přidáváme vychlazenou kakaovou hmotu a postupně to celé smícháme.
Do ušlehané hmoty vsypeme 2 balíčky dětských piškotů, promícháme a necháme asi 10 minut, aby piškoty trochu zvlhly. Pak to celé znova ještě promícháme a dáme do hranaté formy (může být i srnčí hřbet). Necháme to v lednici ztuhnout přes noc.
Krájíme na tenké plátky zešikma, můžete si to dozdobit ještě šlehačkou ve spreji.
Do ušlehané hmoty vsypeme 2 balíčky dětských piškotů, promícháme a necháme asi 10 minut, aby piškoty trochu zvlhly. Pak to celé znova ještě promícháme a dáme do hranaté formy (může být i srnčí hřbet). Necháme to v lednici ztuhnout přes noc.
Krájíme na tenké plátky zešikma, můžete si to dozdobit ještě šlehačkou ve spreji.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé